Recash – Pénzvisszatérítés vásárláskor

A Recash egy magyar cég által fejlesztett applikáció ahol pénzvisszatérítést kapunk minden olyan kártyás fizetés után, amikor a Recash valamely partnercégénél fizetünk.

Recash adatlap

  • Megnevezés: recash
  • Honlap: recash.app
  • Típusa: pénzvisszatérítés
  • Elérhető: Magyarországon
  • Kifizetési limit: 3000ft
  • Kifizetés: banki átutalás

Mi az a Recash?

A Recash egy mobil alkalmazás, ami pénzvisszatérítést (angolul cashback) ad a vásárlások után. Nem kell kupont, hűségkártyát bemutatni vagy bármit jelezni a pénztárnál, csupán bankkártyával fizetni a szokásos módon. A Recash alkalmazás látja, hogy cashback-et adó partnernél vásároltatok, és automatikusan jóváírja a pénzvisszatérítést.
A pénzvisszatérítés mértéke partnerenként eltérő – hiszen ők határozzák azt meg -, de 1-20% közötti számokat láthatunk, így elmondható, hogy akár igen jelentős összegeket tudunk rövid idő alatt visszakapni.
Ezenkívül kuponok is elérhetőek az alkalmazásban, így egyszeri felhasználással akár 20%-t is vissza tudunk kapni vagy egy bizonyos összeget. A kuponok automatikusan aktiválva vannak, így a következő vásárlásnál felhasználásra kerülnek, de ezek ki is kapcsolhatóak, így ha később nagyobb összegért fogunk vásárolni a partner helyen, akkor kell aktiválni a kupont és így még több pénzvisszatérítést lehet kapni.

FONTOS: A kuponon felhasználási feltételeket meg kell nézni előtte, mert a feltételek teljesülése esetén aktivizálódik a kupon. (Pl: bizonyos értékhatár felett vagy csak online rendelés esetén stb.)

Kik a partnerek, mekkora a cashback?

A Recash partnerek száma folyamatosan nő, a teljes listát regisztráció után láthatjuk az appban. Néhány cég, akikkel már kapcsolatban állnak: AL-KO (8%), Answear.hu (5%), Best office (4%), Biotech USA (8%), Book24 (2%), Cewe (8%), Dentium Implant (8%), Foodpanda (4%), Hungexpo (10%), Marsopont gumiabroncs (2%), Penny (2%), Pizza-Hut (2%), Praktiker(4%), Rossmann (2%), Zing Burger. Látható tehát, hogy sok üzleti ágat lefednek, így szinte mindenki talál magának szimpatikus cashback partnert.

A pénzvisszatérítés mértéke partnerenként eltérő – hiszen ők határozzák azt meg -, de 1-20% közötti számokat láthatunk, így elmondható, hogy igen jelentős összegeket tudunk rövid idő alatt összefarmolni.

A pénzvisszatérítés mértéke tovább növelhető az alábbi módon:


A fentieken felül további hazai és nemzetközi bankok csatlakozását ígéri a cég a jövőben

A cég története röviden

Egy magyar finetech, startup cég, ami 2021-ben indult. Ma már kb. 25 ezer felhasználója van. A partner cégek, amelyek kuponokat és pénzvisszatérítést adnak a Recash felhasználóknak, olyan anonim, összesített marketing adatokhoz jutnak cserébe, amelyek például segítenek nekik a termékfejlesztésben. Fontos, hogy anonim módon megy a követés, szóval nem fognak a partnercégek arról információt kapni, hogy például, a nevünkel megjelölve, mennyit is költünk egy adott helyen stb…

A Recash egy közösségi kampánnyal több mint 115 millió forintot gyűjtött össze 2022 májusban a kampány végével, ezzel a cég további fejlődési lehetőséget kapott.

Hogyan működik a Recash?

A működés alapja az, hogy a Recash – a második engedélyezett magyar PSD2-es (Second Payment Services Directive of the European Union) ún. AISP (Account Information Service Provider) cégként – az elsők között hasznosíthatja felhasználóinak banki adatait. Az alkalmazást egy jelenleg már 7 EU tagállamban nemzeti banki engedéllyel rendelkező, pénzügyi intézményi státuszban működő vállalat, az Appspect üzemelteti. Igény szerint ez az Európai Bankfelügyelet oldalán is ellenőrizhető.

Amellett, hogy banki szintű biztonság mellett kötelesek működni, felhasználóikról a bankoktól érzékeny adatot nem kapnak. Nem látják, hogy mit vásároltok, csak a pénzvisszatérítés érvényesítéséhez szükséges adatokat (összeg, dátum, időpont, kereskedő stb.) kapják meg azon európai bankoktól, ahol felhasználóval rendelkeznek. Sőt, még azt sem tudják, hogy kik vagyunk, mivel a banktól csak egy deperszonalizált azonosítót kapnak, és regisztrációkor is csak egy e-mail címet kérnek, semmilyen más személyes adatot nem kell megadni.

Az alkalmazásban nem kell hozzáadni a bankkártyátokat, vagy bármilyen banki adatot beírni, a hozzáférést egy a bankotok által hosztolt külső oldalon kell megadni. Ezzel engedélyt adtok a bankotoknak, hogy a számlátokhoz tartozó kártyával végzett tranzakciók nem érzékeny részleteit átadják a Recashnek a bank PSD2-es API-ján keresztül. A Recash figyeli ezeket a tranzakciókat, és ha partnernél történt vásárlást talál, pénzvisszatérítést ad. Mivel a bank szolgáltatja az adatokat a Recash számára, így egyrészt szabályozzák, hogy mit láthatnak, másrészt semmilyen körülmények között nem adnak át számlaegyenlegre, vásárolt tételekre, utalásokra és egyéb érzékeny adatokra vonatkozó információkat. Nem kell tehát attól tartani, hogy a Recash lenyúlja az adataitokat vagy kémkedne az emberek után.

Milyen korlátozások vannak?

Jelenleg csak debit kártyával történő fizetés után tudjuk biztosítani a visszatérítést

Számos hazai nagy bank is együttműködik a RECASH szolgáltatóval, valamint néhány nemzetközi fintech cégek is: CIB Bank, Gránit Bank, K&H Bank , MKB Bank, OTP Bank, Raiffeisen Bank, Revolut, Unicredit Bank és Wise.

A fentieken felül további hazai és nemzetközi bankok csatlakozását ígéri a cég a jövőben


Csak Recash partnernél történő vásárlás után jár pénzvisszatérítés!
Egyelőre csak magyar partnerek vannak a hálózatban, így külföldön az app nem használható.

Hogyan kell regisztrálni?

Töltsd le az appot Androidra vagy iOS-re!
Regisztrálj egy e-mail cím és jelszó megadásával (vagy Facebook fiókkal)!
A Bankjaim menüpontban meg kell adni a banki engedélyt!
Ki kell választani egy szimpatikus partnert a listából, és vásárolni bankkártyával.

Regisztrációs bónusz: Amennyiben ezen a linken keresztül történik a regisztráció akkor 1000ft jutalomban részesülsz amennyiben megkapod az első pénzvisszatérítést.Fontos!: A cikkben leírtak csak az én tapasztalataimon alapszanak, ezekért felelősséget nem tudok vállalni. Nincs közvetlen kapcsolatom a Recash-sel és nem tartozok felelősséggel a szolgáltatásuk iránt! Bármilyen probléma, kérdés esetén a Recash ügyfélszolgálatát kell felkeresni!

 


Legutóbbi bejegyzések

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top