Lions Gate revízió – átverés vagy nem?

A Lionsgate egy videónézős oldal, ahol az általuk ajánlott videókat kell 10 másodpercig kell nézni amiért pénzjutalmat kapunk.

Az oldal már megszűnt.

Az eset az RTLklub reggeli műsorában


Hasznos tippek a csaló weblapok felismeréshez: Hogyan szúrjuk ki a csaló weblapokat

Lionsgate adatlap

Lionsgate adatlap
Megnevezés: Lions Gate
Honlap: https://lgccd.com
Honlap: https://lgzhm.com
Honlap:https://lgcsh.com
Típusa: videónézős oldal
Elérhető: Az egész világon
Költség:120$-tól
Kifizetési limit: $10
Hasonló oldalak: A különböző típusú csalásokat a „Spam” kategóriában lehet megtalálni
Értékelés: megszűnt


Lionsgate vége

Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték, szerették és használták, hogy rövid, ám súlyos betegség után, pár napos kínszenvedés után a várt időpontban az LG pilótajáték elhalálozott.

Digitális földi maradványainak végső nyugalomba helyezése 2023.03.04-én megtörtént.

Ahogy lenni szokott a piramisjátékoknál egy idő után megszűnnek. Ez történt a Lionsgate oldallal is.

Mi a teendő ebben az esetben?

Azt javaslom a károsultaknak, hogy a lementett bizonyítékokkal tegyék meg a feljelentést a legközelebbi rendőrkapitányságon, vagy az ügyfélkapuval rendelkezők a police.hu-n keresztül az innovára irányítva tudnak feljelentést tenni

– mondta a reflektoronline lap kérdésére dr. Pikali Petra büntetőjogász.

Amikor az online pénzkereseti lehetőségeket vesszük fontolóra, lényeges a biztonság és megbízhatóság legyen előtérbe helyezve. Kétes platformokkal, mint például a Lionsgate oldalhoz való kapcsolódás potenciális kockázatokkal járhat, mint például személyes információk kiadása és pénzügyi veszteség.
Ahelyett, hogy kétes platformokon keresztül gyors és könnyű pénzt kergetnénk, ajánlott inkább törvényes online kereseti lehetőségeket felfedezni. Jó kiindulási pont lehet a témáról írt cikk:

Mi  a Lions Gate és hogyan működik?

A reklám szerint egy online munka lehetőség,  ahol pénzt lehet keresni filmelőzes megtekintéséért. Összesen 10×10 másodperc videó megtekintése után pénzjutalomban részesülünk. Ez a reklám az én figyelmemet is felkeltette, így csináltam ezt az  összefoglaló áttekintést.

A rendszerben 7 szint van. Regisztráció után az alap szint a P1 (gyakornok) szint. Ezen a szinten maximum 2×10 videót lehet megnézni összesen.  Videónként 0,4$ kapunk, így ezen a szinten maximum 8$ lehet keresni.
Ahogy a képen is látható a további szintek T1, T2, T3, M1, M2, M3.
A magasabb szinten magasabb jutalmat igérnek illetve a nézhető videók száma is nő.

Alap esetben az alap szint vagyis a demo verzió 2 napig használható így maximum 8$ fizet a kifizetési limit pedig 10$. Hiába regisztráltak a linkenmel (esetemben 13) jutalmat is csak valamelyik tag T1-es szintje után kap az ember. A két próba nap után a mentor adhat további  2$ így vehető ki a  10$.
Szintet lépni a T1-es szintre 120$., T2-es szintre 400$, T3-as szintre 1500$, M1-es szintre 6000$, M2-es szintre 20000$

Ez egy letéti összeg amit elméletileg  visszatérítenek. Ezt három hónap után visszaadják, de mondtak már  egy évet is. Hamarabb is van rá lehetőség visszakapni amennyiben  plusz feladatokat vállalunk, ami plusz bevételt hoz és ezzel jutalmazhatnak.

Csalás vagy átverés?

A interneten rengeteg csaló weboldal létezik, így pontokba gyűjtöttem az oldallal kapcsolatos aggályaimat.

Weblapok

A weblapok elérhetősége folyamatosan változik.

 • lgcsh.com – 20221205-től – 2023.01.28-ig megszűnt
 • Lgccd.com –  2022.12.07-ig – megszűnt
 • Lgzhm.com – 2022.10.23-től – 2023.03.04 megszűnt
 • lions66.com – 2022.12.09-től (újonnan létrehozva) – 2023.03.04 –  megszűnt

Reklámjaik

A cég élénk toborzási területe a közösségi médiák. A Facebook csoportokban rengeteg hirdetésük van, sok fizetési bizonylattal. Sajnos  szinte csak kriptovalutában kérik ki, de felbukkant néhány forint alapú kikérés is. Ahogy a képeken is látható egyik cég sem a Lionsgate.

A reklámjaik nagyon hatékonyak voltak. Szponzori és jótékonysági tevékenységet is folytattak. Lionsgate munka lehetőséget a különböző álláskereső oldalakon hírdettek, buszon még reklámplakátjuk is megjelent.

A hirdetések között felbukkant a „Lions Gate Promotion Advertising kft” ugyan, ahol név, cégjegyzékszám, adószám szerepel. Így könnyen leellenőrizhető a cégnyilvántartásban.
Egy újonnan alapított cég és ha megnézzük a cég tevékenységi körét sehol nem szerepel se film se reklám tevékenység. Ez egy kis- és nagykereskedelemi vállakozás.

A KSH oldalán megtekinthető a TEÁOR lista, ami a gazdasági tevékenységek egységes osztályozását jelenti.

Kifizetők

A cég által használt eddig ismert kifizetők listája:

Véleményformálás pontokban

Pontokba gyűjtve az oldallal kapcsolatban felmerült kérdéseket:

 1. Az oldalon semmilyen kapcsolatteremtési lehetőség nincs. (Email, telefonszám, iroda stb)
 2. Se működési szabályzat, se adatvédelmi tájékoztató stb nincs az oldalon.
 3. Eredetileg a  lgccd.com oldalra regisztráltam, az oldal néhány hónap tevékenység után megszűnt, azóta már  a lgcsh.com oldal is megszűnt. Az oldal az lgzhm.com  oldalon továbbá egy újonnan létrehozott oldalon a lions66.com  érhető el.
 4. Az oldallal kapcsolatban a bizalmatlanságom tovább erősödött miután 2022 december 13-én  kapcsolatba lèpett velem egy menedzser és leírta, hogy a „megalakulása óta a Lionsgate film- és televíziós promóciós platform hosszú távú stratégiai partnerséget kötött négy nagy nemzetközi filmes céggel: a Columbia Pictures-szel, a Twentieth Century Pictures-szel, a Warner Pictures-szel és a Universal Pictures-szel. ” Ez szépen le van írva, de ennek miért egy chat üzenetből kellene kiderülnie?
 5. Az interneten nem találtam kapcsolatot  ez az oldal és a Lionsgate  között.
 6. Egy ilyen nagy presztízsű vállalat mint a Lionsgate miért nem a saját neve alatt regisztrálja ezeket a domaineket, mint ahogy a lionsgate.com domainnel tette. Ellenőrizhető az ICANN oldalon
 7. A weblapcím alapján nincs review/értékelés az oldalakról figyelembe véve , hogy a cég állításuk szerint már egy éve (ezek szerint 2021-ben) létrejött. A budapesti iroda megnyitójáról készült videó szerint.
 8. Az internetes munkák illetve pénzkereső alkalmazások csoportokban (sok ilyen csoport van) miért kb nyár vége óta jelentek meg a hirdetések figyelembe véve a cég üzletpolitikáját ahogy működik.
 9. Egyre többen ugyan fizetési bizonylattal pozitív visszajelzést adnak. A Facebookos csoportokból kiderül,  hogy a „Lions Gate Advertising Promotion Kft” áll a hirdetések mögött. A bizonylatokon viszont sehol sem szerepel a Lionsgate neve.
 10. A képen is látható, felbukkan egy „Aspers Korlátolt Felelősségű Társaság” neve. Ez ugye nem a Lionsgate.  Ha rákeresünk a nevére a céginfo.hu-n látható, hogy a cég tevékenységi körében itt sem szerepel a reklám illetve filmes tevékenység.
 11. A képen látható egy „Intertrend” nevű kft is. Ha rákeresünk erről a cégről még kevesebb információt találunk. Amit sikerült találni a ceginfo.hu oldalon egy rég megszűnt kft.
 12. Azt írták még novemberben, ha menedzser alá regisztrálok akkor a két napi feladatok elvégzése után a 2$-t jóváírja és ki tudom venni a 10$. Nem menedzser alá regisztráltam (amit honnan is tudhatna az ember) , de kapcsolatba lépet  velem egy. Kiderült, hogy ez a 2$  nem jár csak adható.
 13. Egy menedzser figyelmét felkeltette ez a bejegyzés és felajálotta, hogy ‘dolgozzak’  nekik. A honlapom forgalmi adatait megismerve és az alám  regisztráltak ellenére nem tudott jóváírni 2$, hogy kivegyek 10$.  Ennek ellenére leírta csak akkor dolgozhatok náluk ha befizetek 120$. Ebből számomra az derül ki csak a befizetendő pénz számít?
 14. A cég azt állítja több irodájuk is van. A gyakorkerdesek.hu-n vitából kiderül, hogy megkérdőjelezhető az irodák megléte. Lionsgate iroda Budapesten is nyílt, de a google keresővel nem sikerült a nyomára bukkani.
 15. A céginfo.hu szerint a cég székhelye Gyálon van egy hatodik emeleti épületben. Többen írták, hogy Gyálon nincs is 6 emeletes épület. Ha csak rákeresünk a címre, az utcakép szerint egy kertváros sehol több emeletes épület. No comment.
 16. Egy olyan céghez képest, mint a Lionsgate az oldal befejezetlen sok helyen magyartalan, összetákolt érzés kelt az emberben.
 17. Azt írják a „Magyar kormány…”, milyen engedély kell a kormánytól?
 18. A cég tevékenységi köre ugye a filmek reklámozása, mint látható a Céginfo szerint ilyen tevékenységi kör nem szerepe. Így felmerül a kérdés ez mennyire jogszerű.

Összegzés

Csak egy két gondolat végére .
A valódi Lionsgate filmvállalatot 1997 ben alapították. Az eredeti domain a lionsgate.com.
En ennek az oldalnak semmi köze sincs a valódi céghez, ami ugye a lionsgate.com oldalon található.

A mostani szóban forgó domain nevekre a tartalom viszont 2022 ben lett feltöltve. Korábbi években ezeken az oldalakon kínai üvegipari és segélyszervezetek oldalai voltak valamint kínai online kaszinó.
Érdekes módon mind kínai tartalom volt.
Le lehet ellenőrizni az archive.org oldalon. A „Search” részbe kell a weblapcímet illetve ki kell választani a „Search archived web sites” pontot.

Továbbá az e-cegjegyzek.hu hivatalos cégnyilvántartásban viszont megtalálható az, hogy a Lions Gate Advertising Promotion Kft. ügyvezető igazgatójának aki a tulajdonos is egyben, akié a cég 100%-ban, – a vagyoni részesedését  2022. november 7-én lefoglalták. Jelenleg a cég így korlátlan felelősséggel bír jogilag, tehát valójában már nem KFT, hiszen nincs hatáskörrel rendelkező ügyvezetője és vagyona sem.

Röviden csak néhány kérdés ami felmerült az oldallal kapcsolatban. A legfontosabb kérdés továbbra is az, hogy egy olyan nagy cég, mint a Lionsgate miért kötne szerződést egy olyan céggel akinek a tevékenységi körében nem szerepel sem  film sem a reklám  tevékenység illetve egy ilyen hátterű céggel.

Az itt található információk a cég ‘alkalmazottainak’ a reklámjaiból illetve a google keresője segítségével lettek összerakva.

Úgy gondolom ez túl sok kérdés 120 dollárért cserébe, mindenki döntse ez maga, hogy megéri-e a kockázatot.

Elolvasásra ajánlom Lionsgate az ügy még nincs lezárva cikket, ahol a magyarországi „lionsgate”jogi osztályának a lépése olvasható továbbá az amerikai vagyis a Liongate.com válasza ezzel az oldallal kapcsolatban.


Ajánlott irodalom


Ha tetszett a bejegyzés, kattints és lájkold az Facebook oldalt is!

Ha van észrevételed, javaslatod mond el a Facebook csoportban!Legújabb bejegyzések:

3 thoughts on “Lions Gate revízió – átverés vagy nem?”

 1. Az lgccd.com már kilőve. Egy rohadt piramisjáték, egy bepalizós oldal! Ismerősöm annyira naív (és finom voltam meg nőies), hogy elhitte, ennek a Liongate-nek az igazgatója a barátnőjét választotta ki, hogy menjen ki hozzá titkárnőnek, mert olyan ügyes volt ebben az lgccd pénzkeresésben, meg valami teszten. Küldték a repülőjegyet, meg adnak szállást! (egyiket sem láttam, csak mondta) Családostól fognak kiköltözni! Ja, nem. BESZOPJÁK! Szerintem pénzzel is komolyan le lesznek húzva! Ki az a MARHA ÁLLAT aki elhiszi, hogy egy milliárdos filmvállalatnak dolgozik valami NONAME akárki, aki regisztrál egy lgccd.com vagy lgzhm.com oldalt , majd azt a filmstúdiók nevében elkezdi üzemeltetni, mintha a filmstúdióknak dolgozna és 120 dollár befizetést kér, akkor ez egy valós dolog? A milliárdos filmstúdiók nincsenek ilyen előzetes nézésért fizetek dologra rászorulva! A youtube csatornájukon korlátlanul lehet nézni akármennyi előzetesüket! Sőt, a mozikban is vetítik.
  https://www.whois.com/whois/lgzhm.com
  https://www.whois.com/whois/lgccd.com
  https://www.whois.com/whois/lionsgate.com
  https://scamwatcher.org/lgzhm-review/
  https://scamwatcher.org/lgccd-com-review/

 2. Horváth Attila

  Ad1 Keress egy szponzort, aki alá beregisztrálsz, s igy a két próba nap után a szponzorod ad még 2 USD-t, hogy felvehesd a munkadíjad, ez kb. 3.800 Ft, es a két nap alatt, a kapcsolattartással együtt max. 10 perc. Ha kérdéseid vannak – miért ne lennének -, annyi idővel több.
  Ad2 A letéti összeg visszatérítési határideje egy év. Ha hamarabb kapod vissz, az azért van mert plusz feladatokat vállalsz, ami plusz bevételt hoz és ezzel jutalmazhatnak.
  FIGYELJ ODA, HOGY AZ OLDALT NE A GOOGLE FORDÍTÓ FORDÍTSA LE MAGYAR NYELVRE, MERT A LEGTÖBB FUNKCIÓ ILYENKOR NEM MŰKÖDIK! AZ OLDALNAK VAN MAGYAR NYELVŰ VERZIÓJA, ÁLLÍTSD ÁT OTT MAGYAR NYELVRE!
  Ad3 Kiutalás esetén ellenőrizd vissza a belső kasszánál, hogy létrejött-e a tranzakció, mert a kezelő felületen nem mindig jelenik meg azonnal, vagy valamit nem jól csináltál!
  NA EZÉRT KELL A SZPONZOR ALÁ BEREGISZTRÁLNI, MERT Ő LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE, KÉPERNYŐKÉPES ILLUSZTRÁCIÓKKAL ÉS MAGYARÁZATOKKAL SEGÍT!
  AZT IS MEGMUTATJA, HOL VAN A HIBA, VAGY MIRE FIGYELJ!
  ENNYI 💋

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top