10 tipp az on-line kérdőívek kitöltéséhez

Az online kérdőívek az internetes kereseti lehetőségek széles spektrumán belül egyre népszerűbbek. Ezen kérdőívek kitöltésével a vállalatok értékes visszajelzéseket kapnak a fogyasztók preferenciáiról, míg a felhasználók pénzbeli vagy egyéb juttatásokban részesülnek. Az egyes felmérések elérhetősége illetve a kapott felmérések mennyisége gyakran függ a felhasználó személyes adataitól, mint például a lakhely, életkor, nem, foglalkozás, és még sok más. Ezen információk alapján a kutatócégek célzottan választják ki a megfelelő résztvevőket, hogy a lehető legrelevánsabb eredményeket kapják. Ebben a cikkben 10 hasznos tippet osztok meg veletek, amelyek segítenek a kérdőívek kitöltésében, és remélem hozzájárulnak ahhoz, hogy a véleményetek valóban számítson. „Néhány tipp az online kérdőívek kitöltéséhez.

1 – Legyél őszinte: Minden válaszadó panelje és minden ügyfél rendelkezik minőségbiztosítási mechanizmusokkal, automatizált és manuális módon egyaránt. Ha logikátlan vagy lehetetlen válaszkombinációkat adsz meg, vagy teljesen érthetetlenül válaszolsz a nyílt végű kérdésekre, azt kockáztatod, hogy megjelölik, és a végén kitiltanak.

2 – Töltsd ki a profilodat: A kérdések célja, hogy részletesen megismerjenek és ez alapján tudják, hogy milyen kérdőívek relevánsak számodra. minél többre felelsz, annál nagyobb esélyed van arra, hogy később kérdőívet kaphass.

3 – Hozz létre egy rutint: A legkövetkezetesebb kérdőíveket kitöltők a legsikeresebbek. Ha következetes vagy a meghívások és a kitöltések is ugyanilyen következetesek lesznek.
Egyensúlyozd ki a felmérések elvégzését: Az előző ponthoz hasonlóan ügyelj, hogy elkerüld a frusztrációt a túl sok felmérés túl rövid idő alatt történő elvégzésével.

4 – Csak akkor vegyél részt egy felmérésben, ha be is tudod fejezni: A felmérések hossza a válaszoktól és természetesen a saját sebességétől függően változhat. Ha be kell zárni egy felmérést, mielőtt befejezve lenne vagy ha a munkamenete időközben megszakad, a befejezetlen felmérést a kutatók nem tudják felhasználni.

5 – Próbáld ki a felmérési alkalmazás használatát: Továbbra is részt lehet venni egy böngésző használatával, az alkalmazás használatával értesítést kapunk a felmérésekről.

6 – Korlátoz a párhuzamos tagságok számát: Minden felmérési panelnek vannak szabályai és korlátai arra vonatkozóan, hogy mikor, hogyan és mennyit fizethet ki. A küszöbértékek elérése érdekében célszerű a kedvenc paneledre koncentrálni, hacsak nem akarunk következetesen több felmérést is elvégezni.

7 – Előzetesen ellenőriz a kifizetési szabályokat és korlátozásokat: Kerüljük a magas minimális küszöbértékeket, mivel előre nem tudhatjuk, hogy hány felmérést fogunk kapni, és mennyit fizetnek átlagosan. Ellenőrizd az értékeléseket a kifizetések gyorsaságáról is, mivel egyes cégek megpróbálják késleltetni a kifizetéseket.

9 – Próbálj meg visszaadni: Lehetőség van arra, hogy a jutalmat egy jótékonysági szervezet vagy környezetvédelem érdekében használják fel.

10 – Hallasd a hangod: A vállalatok és intézmények egyre inkább az adatokra összpontosítanak, amikor a terméktervezésről, a közvéleményről, a márka megítéléséről, az árképzésről és egyéb szempontokról van szó.

Ne becsüld alá, hogy a véleményed milyen nagy befolyással bír ezekre a folyamatokra.


Legutóbbi bejegyzések

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top